25 Eylül 2013 Çarşamba

ZEBRA KEKİ BİRAZ DEĞİŞTİRELİM Mİ? BESLENME ÇANTASI İÇİN! ZEBRA TOP KEK



Okul zamanı başladı. Biz annelerin de görevleri sorumlulukları tam gaz devam ediyor. Bunlardan biri de beslenmeleri konusunda onlara destek vermek. Hergün  beslenme çantalarına hazır yiyecek abur cubur koymak istemiyoruz. Kekler poğaçalar yapıyoruz. Ben bu sefer onun sevdiği şekilde top kek yapmak istedim. Okuldan gelince teyzesi o ve ben üçümüz zebra keki top kek şeklinde yapmak için kolları sıvadık. Zebra kek yapmayı çoook sevdi, yemeyi de. Tarifimiz klasik kek tarifi ama görüntüsü ile farklılaşıyor. İşte o tarif:

ZEBRA TOP KEK
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı kakao 

  1. Yumurta ve şekeri 2 kat olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin tekrar çırpın. 
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp kek karışımının üstüne eleyin. Tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp hamuru ikiye bölün. Ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ilave edip karıştırın. böylece biri beyaz(vanilyalı) biri kakaolu iki hamurumuz olacak.
  3. Muffin kabının içine kağıt koyun. Kağıdın ortasına kaşık ya da küçük kepçe ile azıcık kakaolu hamurdan koyun. Sonra o kakaolu hamurun ortasına azıcık vanilyalı hamurdan dökün. kağıdın yarısını azıcık geçene kadar bunu yapın. Sonra bir kürdan ile hamurun ortasından dışa doğru ince çizgiler çizin.
  4. 170 derece fırında pişirin.

1 yorum:

  1. selaaamm!
    blogun çok hoş tarifler harika görünüyor.
    benim de moda blogum var beklerim..
    sevgiler

    YanıtlaSil