24 Eylül 2013 Salı

KAYMAK (KREMALI) POĞAÇA


Kibele Banudan hatıra bu poğaça yıllardır en sevdiğim tariflerden. Daha önce yapıp blogcuda da yayınladığım bu tarifi geçen gün yapınca blogspottada sunmak istedim.  Ağızda dağılan nefis bir poğaça tavsiye ederim. 

Kaymak(Kremalı) Poğaça

Malzemeler:
200 ml krema ama katı kaymak da kullanabilirsiniz

1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket margarın oda sıcaklığında yumusamıs
1 çorba kasığı yas maya veya toz maya
2 tatlı kasığı toz seker
1 tatlı kasığı tuz
aldığı kadar un


içine:
kasar / maydanozlu lor vb.

üzerine:
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam

Yapılışı:

Yaş mayayı yarım cay bardağı su ve sekerle ez karıştırın. Instant maya ise doğrudan ekleyin. Diğer malzemeleri ekle yumusak bir hamur yapın ve yarım saat mayalayın. ceviz iriliğinde alın ve avucunuzun içinde yuvarlak açın, iç malzemeyi koyup hamurun yarısından yuvarlayıp kapatın. yağlanmıs tepsiye dizin. yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu, susam serpin. mayalanması için biraz daha bekletin ve önceden ısınmıs 185 derecede pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder